Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το Κ.Θ.Β.Ε. συγκινεί την ΑΝΑΠΛΑΣΗ

«Η Τέχνη και ειδικότερα το Θέατρο απαρτιώνονται σε ανώτατο επίπεδο, μόνον όταν εκφράζουν την αγωνία, την ανάγκη, την ελπίδα και προσδοκία για προσωπική και κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση».
Αυτό ήταν το βαθύ, αλλά αβίαστα ανιχνεύσιμο μήνυμα μιας πρωτόγνωρης, ανεπανάληπτης παράστασης του ΚΘΒΕ στην Αίθουσα Ημερήσιας Φροντίδας στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ.
Το πρώτο μέρος της παράστασης ξεκίνησε με έναν ύμνο στην αγάπη και τον έρωτα για τους συνανθρώπους μας και την ίδια τη ζωή. Με πηγαίο χιούμορ, αλλά και με δάκρυ, μέσα από τα επιλεγμένα σπονδυλωτά κείμενα από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο, οι ηθοποιοί «μίλησαν» στις καρδιές των θεατών και τραγούδησαν μαζί τους για την καταπολέμηση της παραίτησης, για την εναντίωση στην περιθωριοποίηση. Στη συνέχεια, οι «Εκείνος και Εκείνος», με το γνωστό ύφος και χιούμορ, «δίδαξαν» τους υπαρκτούς, πραγματικούς τρόπους εξόδου απ’ τα αδιέξοδα της ζοφερής, καταθλιπτικής πραγματικότητας που πνίγουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Στο παρατεταμένο χειροκρότημα και τις ζωηρές επευφημίες για τους συντελεστές μιας δράσης – σταθμού, ο Σωτήρης Χατζάκης, εμφανώς συγκινημένος είπε: «...Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και να σας πω ότι σας αγαπάμε και ότι θα ξανάρθουμε!»
Σημειωτέον ότι, η ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μετρά 15 χρόνια λειτουργίας, είναι το πρώτο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, αλλά και μια καινοτόμος μονάδα, η οποία συνδυάζει Κλειστή Νοσηλεία, Ημερήσια Νοσηλεία και Ημερήσια Φροντίδα για ασθενείς με μόνιμη ή παροδική ανικανότητα και η οποία μοναδικά εισήγαγε, προάγει και υλοποιεί το Ιατρο – Κοινωνικό Πρότυπο στις υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτού του προτύπου, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, η συμμετοχή των πασχόντων σε πράξεις πολιτισμού αποτελεί συστατικό στοιχείο της αποκατάστασης, που περιλαμβάνει, όχι μόνον την θεραπευτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής ανικανότητας, αλλά και κοινωνική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής περιθωριοποίησης.
Το Κ.Θ.Β.Ε, ύστερα από πρόσκληση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, συνεχίζοντας μια σειρά δράσεων που στόχο τους έχουν την προσφορά σε όσες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού, όπως το θέατρο, είναι σημαντική για την ποιότητα της ζωής τους και για την κοινωνική τους επανένταξη.
Οι παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. δόθηκαν δωρεάν.
• ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤ’ ΟΙΚΩΝ» δείτε Video 1 δείτε Video 2
Συντονιστής δράσης: Στέργιος Τζαφέρης. Συμμετείχαν: Στέλλα Ράπτη, Μαριάννα Τάντου, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης.
• «Εκείνος και...Εκείνος» δείτε Video 1 δείτε Video 2
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας. Έπαιξαν: Γιάννης Ηλιόπουλος, Γιώργος Καυκάς.
Για πληροφορίες:
• ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 15 και Μυριοφύτου, Ν. Ιωνία, τηλ. επικοινωνίας 210 2702800, e–mail: anapla@otenet.gr
www.anaplasi–rehab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου